Vyberáme mikrovlnnej rúry do domácnosti

10.04.2018 11:22

Mikrovlnné rúry nám uľahčujú život oveľa viac, než si dokážeme predstaviť. Počas niekoľkých sekúnd máme pokrmy ohriate na požadovanú teplotu a v neposlednom rade môžeme tiež rozmrazovať, grilovať, piecť alebo variť v pare. V dnešnej dobe už pravdepodobne neexistuje domácnosť, kde by tento vynález nebol. Pred kúpou mikrovlnnej rúry je vhodné sa najprv zamyslieť, čo od tohto spotrebiča očakávate, kam ho umiestnite a hlavne koľko ste ochotní do neho investovať.

Kam mikrovlnnú rúru umiestniť

Ak patríte medzi šťastlivcov, ktorí zariaďujú modernú kuchyňu vstavanými spotrebičmi, iste je na mieste uvažovať o obstaranie práve vstavaného prístroja. Zaberajú oveľa menej priestoru a neovplyvňujú celkový vzhľad kuchyne. Voľne stojace mikrovlnné rúry sú praktické pre premiestňovanie na rôzne miesta, napríklad na chladničku alebo kuchynskú pracovnú dosku.

TIP: Pri nákupe mikrovlnky možné výrazne ušetriť - stačí sledovať zľavové ponuky jednotlivých predajcov alebo využiť špecializované služby, ktoré strážia akcie a výpredaje za vás - jednou z nich je napríklad portál Slewik.

Akú veľkosť zvoliť?

Objem mikrovlniek sa pohybuje od 14 do 50 l. Spotrebiče vhodné pre rozmrazovanie a grilovanie sa obvykle vyrábajú až od objemu 20 l. Za úvahu rozhodne stojí aj frekvenciu používanie mikrovlnnej rúry a veľkosť jedál, ktoré v nej budete ohrievať alebo pripravovať. Podobne ako veľkosť rúry vyberáme tiež jej výkon. Pre klasický ohrev pokrmov postačí výkon 1000 W. Ak spotrebiteľ túži po funkciu grilu a pečenie, odporúča sa výkon minimálne 1300 W.

Dalšie funkcie

Základnými funkciami je určite ohrievanie a rozmrazovanie. Na trhu nie je problém zohnať tiež mikrovlnné rúry s funkciou Jet Defrost (kráti čas potrebný pre rozmrazovanie potravín až 7x), pečenie, grilovanie aj varenie v pare. Drahšie rúry potom umožní kombinovanie týchto funkcií a programov, opekanie potravín z oboch strán na rošte alebo pečenie z oboch strán pomocou zapekacieho taniera.