Televízia ako neoddeliteľná súčasť každej domácnosti

04.04.2018 18:34

Nikto nestojí o bolesti očí alebo chrbta po každom zhliadnutí filmu. Týmto nepríjemnostiam ale každý môže ľahko predísť správnym umiestnením svojho televízora. Pri sledovaní obrazovky z príliš malé alebo naopak neprimerane veľké vzdialenosti naše oči veľmi trpia.

Ako určiť správnu uhlopriečku televízie

Pritom určenie ideálnej vzdialenosti sledovania televízie je tak jednoduché. Vzdialenosť by sa mala zhodovať s trojnásobkom alebo štvornásobkom uhlopriečky danej televízie. Nevhodne vysoko postavená obrazovka zasa môže mať za následok bolesti krku. Najlepšie výška sa pohybuje okolo päťdesiat centimetrov od podlahy. Jednoduché východisko postavenie televízora teda môže byť obyčajná skrinka alebo televízny stolík, avšak pre súčasné televízie väčších rozmerov nie je toto riešenie vhodné. V tomto prípade sa ponúka praktické a esteticky dokonalé držiaky pripevňujúci obrazovku k stene. Tento typ upevnenia má mnoho výhod a jedným z nich je aj otáčanie obrazovky do rôznych uhlov. Tiež treba spomenúť že televízia by nikdy nemala byť naproti k inému zdroju svetla, ktorým môže byť napríklad okno.

Fukcie až na prvom mieste

Vybrať správnu televízii nie je žiadny problém. V prvom rade musí televízia vlastniť vami požadovaný tuner. Ďalším dôležitým a pre celý rad ľudí hlavným faktorom je uhlopriečka obrazovky. Tento faktor je preceňovaný v zmysle čím väčšia uhlopriečka, tým lepšie televízie. Tak to bohužiaľ nefunguje, pretože obrovská televízia prijímajúci kanály v nízkom rozlíšení, alebo postavená v malej miestnosti nie je ani trochu praktická.

Súčasné trendy vo výbave telvizí

To čo od svojho televízora očakávate, je vždy veľmi dôležité pred kúpou premyslieť. Televízia s funkciou opätovného prehrávania zmeškaného vysielania futbalového zápasu iste ocení každý fanúšik. Takmer dokonalí zážitok z filmu vám zaistí televízie, ktorá je schopná premietať na stenu za obrazovkou ambientné svetlo, alebo ovládanie hlasom zase môže ušetriť váš čas. Pri výbere nesmieme tiež zabudnúť, že kľúčovú úlohu v našom zážitku zo sledovania hrá samotná obrazovka a jej rozlíšenie. Štandardné rozlíšenie u priemerných televíziou je Full HD.